Roei instructie

Wij leren je roeien. Afhankelijk van je leeftijd en start je in een skiff (een eenmansboot) of met een ploeg in een brede of een wat smallere boot. Naast roeien leer je bij ons ook sturen en de vaarregels. Omdat de boten en riemen kwetsbaar zijn, vertellen wij je ook hoe daar mee om te gaan om schade te voorkomen. De instructie is gratis.

Instructietijden

We vinden het belangrijk dat je andere mensen leert kennen, daarom is de beginnersinstructie op vaste momenten. In de wintertijd is dat op vrijdag- en zaterdagmiddag. Vanaf april is het ’s avonds lang genoeg licht en is er instructie op dinsdag-en woensdagavond en vrijdagmiddag.

De roei instructie voor jeugd en junioren (12 t/m 18) is op zaterdagochtend.

Roeiexamens

Om zelfstandig met een boot weg te gaan, moeten senioren een roeivaarbewijs halen. Het roeivaarbewijs behaal je door af ter roeien voor Scullen 1, 2 of 3 of Boordroeien 1 en Sturen 1. Daarnaast moet je aantoonbare kennis hebben van verenigingsafspraken, roeiwater en vaarregels, omgaan met roeimateriaal en veiligheid (zie Roeiboek). Je mag zelfstandig te roeien in het boottype waarin is afgeroeid en zelfstandig sturen in alle gestuurde boten, uitgezonderd glad.

  • Corona informatie voor leden

    Klik hier om verder te lezen

  • Mag ik roeien? Check het BRS
  • Nieuws

  • Gastentocht

  • Activiteiten voor leden