Roei instructie

Verwijderd: Wij leren je roeien. Afhankelijk van je leeftijd en start je in een skiff (een eenmansboot) of met een ploeg in een brede of een wat smallere boot. Naast roeien leer je bij ons ook sturen en de vaarregels. Omdat de boten en riemen kwetsbaar zijn, vertellen wij je ook hoe daar mee om te gaan om schade te voorkomen.

Instructietijden

We vinden het belangrijk dat je andere mensen leert kennen, daarom is de beginnersinstructie op vaste momenten. Daarnaast willen we, dat je zo snel mogelijk zelfstandig kunt roeien. Vandaar dat je twee instructiemomenten per week hebt. In de zomermaanden zijn deze allebei op het water. In de winter één keer per week op het water en één keer per week binnen in ons roeihuis.
De instructie vindt plaats op maandagavond, dinsdagavond, vrijdagmiddag en zaterdagochtend.
De beginnersinstructie start met een nieuwe groep in voorjaar en najaar. Als er ruimte is, kunnen mensen  nog tussentijds instromen.

De roei instructie voor jeugd en junioren (12 t/m 18) is op zaterdagochtend.

Roeiexamens

Om zelfstandig met een boot weg te gaan, moeten senioren een roeivaarbewijs halen. Het roeivaarbewijs behaal je door af ter roeien voor Scullen 1, 2 of 3 of Boordroeien 1 en Sturen 1. Daarnaast moet je aantoonbare kennis hebben van verenigingsafspraken, roeiwater en vaarregels, omgaan met roeimateriaal en veiligheid (zie Roeiboek). Je mag zelfstandig te roeien in het boottype waarin is afgeroeid en zelfstandig sturen in alle gestuurde boten, uitgezonderd glad.