Aanloop

Toegang tot de Nieuwe Haven

haven ingangPositie ingang (rivier Oude Maas)
N 51o48.96”  E 04o39.61”

Circa 800 meter ten noord oosten van de Zwijndrechtse brug is de ingang van de Nieuwe Haven. Aan de stuurboordzijde van de ingang is een klassiek appartement-gebouw gesitueerd met 3 puntdaken.

Een tweede herkenningspunt is de bunkerboot Delta (ESSO) welke direct naast de haveningang is afgemeerd.

Bij het bunkerstation staat op de hoek van de kade een vlaggenmast met onze clubvlag. Tevens is op de mast een bord geplaatst met de aanduiding jachthaven KDR&ZV.

Op dit moment wordt de Engelenburgerbrug gerestaureerd. Er ligt in de binnenzijde van de Nieuwe Haven een klapbrug waarvoor u, indien nodig, een opening kunt aanvragen op 06 5738 1869 of VHF 31.

U dient rekening te houden met een krappere doorvaart dan normaal (max. 6,80). Zeilschepen dienen invarend zo veel mogelijk aan bakboord te varen en uitvarend aan stuurboord. De klapbrug staat in de opening niet geheel verticaal. De doorvaarthoogte wordt aangegeven met een peilschaal.

Het is (beperkt) mogelijk om af te meren vlak voor de plaats waar de Engelenburgerbrug lag en op deze plaats te wachten tot de noodbrug bediend wordt. Het is geen probleem om rond de haveningang (langzaam varend) te wachten tot de brug bediend wordt.

Let op dat de uitgaande schepen voorrang hebben.

Het is dan wel verstandig even contact te zoeken met de verkeerspost Dordrecht via marifoonkanaal 79 of telefoonnummer +31 78 633 77 33 om te melden dat u wacht op het draaien van de Engelenburgerbrug. Zij zullen dan langsvarende schepen informeren. Geef hen voldoende ruimte. Ga op het remmingwerk niet meer dan twee schepen breed liggen.