Aanloop

Toegang tot de Nieuwe Haven

haven ingangPositie ingang (rivier Oude Maas)
N 51o48.96”  E 04o39.61”

Circa 800 meter ten noord oosten van de Zwijndrechtse brug is de ingang van de Nieuwe Haven. Aan de stuurboordzijde van de ingang is een klassiek appartement-gebouw gesitueerd met 3 puntdaken.

Een tweede herkenningspunt is de bunkerboot Delta (ESSO) welke direct naast de haveningang is afgemeerd.

Bij het bunkerstation staat op de hoek van de kade een vlaggenmast met onze clubvlag. Tevens is op de mast een bord geplaatst met de aanduiding jachthaven KDR&ZV.

Afhankelijk van de waterstand is het voor schepen tot ca. 2.40 meter hoogte mogelijk om onder de Engelenburgerbrug door te varen. Anders is de centrale brugbediening van Dordrecht bereikbaar via kanaal 74 of telefoon +31 78 613 39 05 .

Het is (beperkt) mogelijk om af te meren vlak voor de Engelenburgerbrug en op deze plaats te wachten tot de brug bediend wordt. Het is geen probleem om rond de haveningang (langzaam varend) te wachten tot de brug bediend wordt. Let op dat de uitgaande schepen voorrang hebben.

Het is dan wel verstandig even contact te zoeken met de verkeerspost Dordrecht via marifoonkanaal 79 of telefoonnummer +31 78 633 77 33 om te melden dat u wacht op het draaien van de Engelenburgerbrug. Zij zullen dan langsvarende schepen informeren. Geef hen voldoende ruimte. Ga op het remmingwerk niet meer dan twee schepen breed liggen.

 • Jachthaven Nieuwe Haven open

  De jachthaven van de KDR&ZV aan de Nieuwe Haven in Dordrecht is weer open voor passanten.

  Voor ligplaats graag bellen met het Havenkantoor: 078 6133905

 • Nieuws

  Haven Dordrecht kdrzv
  Jachthaven Nieuwe Haven - open

  Toegang tot de Nieuwe Haven Positie ingang (rivier Oude…

  bas

  jeugd-mag-weer-varen
  De jeugd mag weer varen

  Toegang tot de Nieuwe Haven Positie ingang (rivier Oude…

  bas