Roeien bij de Dordtsche

Roei gebouwRoeien bij de Dordtsche
Bij de Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereeniging – oftewel ‘de Dordtsche’ – kun je (leren) roeien op uniek vaarwater. Dankzij onze prachtige ligging tussen de grote rivieren en de Biesbosch biedt de vereniging voor ieder wat wils. Van rivierroeien op de Merwede en toerroeien door de kreken van de Biesbosch tot recreatief of wedstrijdroeien op het Wantij.

Uitdagende sport voor alle leeftijden
De roeiafdeling van de KDR&ZV bestaat uit circa 400 leden. De jongste leden zijn rond de 12 jaar en onze oudste roeiers zijn de 80 jaar reeds gepasseerd. Roeien kun je dus op elke leeftijd, mits je over een redelijke conditie en een zwemdiploma beschikt.

kdrzv headIndividueel of met een (vaste) groep roeien
Roeien doe je meestal met een groep in een boot geschikt voor 2, 4 of 8 roeiers. Deze meermansboten worden veelal door een stuurman of -vrouw geleid. De roeiers hebben ieder 1 riem (boordroeien) of 2 riemen (scullen). Daarnaast kun je ook in je eentje roeien in de skiff of C1. Deze smalle eenpersoonsboten vergen een uitstekende roeitechniek en bieden uitdaging aan de meer ervaren roeiers.

Interesse in de roeisport?
Begin september start een nieuwe beginnersinstructie. Helaas is deze cursus al helemaal vol. In maart 2023 starten we weer met een nieuwe groep.
Heb jij interesse in de roeisport en heb je nog geen of nauwelijks roei-ervaring? Ben je ouder dan 18 jaar? Meld je dan hiervoor aan via beginnersinstructie@kdrzv.nl Van Cintha de Vreede ontvang je een mail met uitleg over de beginnersinstructie en het aanmeldformulier. Je kunt dan 2 weken vrijblijvend proeven aan de roeisport. Daarna beslis je of je doorgaat.

Heb je geen roei-ervaring en ben je ouder dan 18 jaar en wil je toch liever eerst een kijkje nemen bij onze club? Stuur ook dan een bericht naar beginnersinstructie@kdrzv.nl en vraag om een vrijblijvende rondleiding op een zaterdagochtend om 11 uur. Cintha de Vreede regelt dan een ervaren lid van onze club om jou een persoonlijke rondleiding te geven. Kom je onverwacht? Natuurlijk ben je welkom, maar we kunnen niet garanderen, dat er iemand is om jou meer te vertellen over onze prachtige club.

Ben je een ervaren roeier en wil je bij de KDRZV komen roeien? Stuur dan een bericht naar instructie@kdrzv.nl met vermelding van je ervaring. We nemen dan z.s.m. contact met je op, maken een roei-afspraak en bekijken aan welke ploegen we je kunnen koppelen. Tevens wordt dan bekeken welke roeibevoegdheden je krijgt. Instroom kan het hele jaar door, je bent welkom!

Ben je jonger dan 18 jaar en heb je interesse in de roeisport klik dan op deze link: Jeugdroeien

  • Nieuws