Roeien bij de Dordtsche

Roei gebouwRoeien bij de Dordtsche
Bij de Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereeniging – oftewel ‘de Dordtsche’ – kun je (leren) roeien op uniek vaarwater. Dankzij onze prachtige ligging tussen de grote rivieren en de Biesbosch biedt de vereniging voor ieder wat wils. Van rivierroeien op de Merwede en toerroeien door de kreken van de Biesbosch tot recreatief of wedstrijdroeien op het Wantij.

Uitdagende sport voor alle leeftijden
De roeiafdeling van de KDR&ZV bestaat uit circa 400 leden. De jongste leden zijn rond de 12 jaar en onze oudste roeiers zijn de 80 jaar reeds gepasseerd. Roeien kun je dus op elke leeftijd, mits je over een redelijke conditie en een zwemdiploma beschikt.

kdrzv headIndividueel of met een (vaste) groep roeien
Roeien doe je meestal met een groep in een boot geschikt voor 2, 4 of 8 roeiers. Deze meermansboten worden veelal door een stuurman of -vrouw geleid. De roeiers hebben ieder 1 riem (boordroeien) of 2 riemen (scullen). Daarnaast kun je ook in je eentje roeien in de skiff of C1. Deze smalle eenpersoonsboten vergen een uitstekende roeitechniek en bieden uitdaging aan de meer ervaren roeiers.

Interesse in de roeisport?
Heb jij interesse in de roeisport, maar heb je nog geen of nauwelijks roei-ervaring? Vul dan het roei-belangstellingsformulier in. Je wordt dan uitgenodigd voor een rondleiding op de roeilocatie waarbij je ook uitleg krijgt over het roeien. Ook kun je gratis twee weken proeflessen volgen (2x per week) om na te gaan of roeien wel echt iets voor jou is. Daarna beslis je of je doorgaat.

Ben je een ervaren roeier en wil je bij de KDR&ZV komen roeien, vul dan het roei-belangstellingsformulier in. met vermelding van je ervaring. We nemen contact met je op voor een rondleiding op de roeilocatie en gaan met je na welke roei-bevoegdheden voor jou van toepassing zijn en in welk boottype je bij ons kunt beginnen.

Ben je jonger dan 18 jaar en heb je interesse in de roeisport klik dan op deze link: Jeugdroeien