Roeien bij de Dordtsche

Roei gebouwRoeien is een gezonde en plezierige lichaams-beweging voor jong en oud. Je bent lekker in de buitenlucht, gebruikt al je spieren en je kan je net zo veel of zo weinig inspannen als je wil of kan!
Roeien kan je beoefenen als wedstrijdsport op diverse niveaus, van regio wedstrijden tot de olympische spelen. Maar ook als gezonde vorm van recreatie of als uitdagende worsteling met de golven, zoals bij het roeien op stromend water. Als andere roeiverenigingen het over de KDR&ZV hebben, spreken ze doorgaans over “De Dordtsche”. De roeiafdeling staat als zodanig bekend en we zetten het ook op onze clubkleding. Roeien doe je meestal met een groep in een boot met 2, 4, of 8 roeiers. Maar in je eentje roeien kan natuurlijk ook. Je kan kiezen uit roeien met 1 riem (boordroeien) of met 2 riemen (scullen). Roeien is niet aan leeftijd gebonden, bij ons kan je al vanaf 12 jaar beginnen terwijl onze oudste roeiers over de 80 jaar zijn.

kdrzv headNadat je “afgeroeid” bent en je eerste diploma behaald hebt, kun je kiezen uit de diverse roeivormen. In onze botenloods liggen meer dan 100 boten van allerlei typen. Daarmee behoren we tot één van de grootste en best uitgeruste roeiverenigingen van Nederland. Met deze boten varen we op het riviertje Het Wantij en in de kreken van de Biesbosch. Hoewel roeien er op het eerste oog simpel uitziet, is het een heel complex samenspel van bewegingen en de geringe breedte van de boot bevordert de stabiliteit ook al niet. Je roeicarrière begint dus met instructie. Deze is gratis en wordt door ervaren leden gegeven. Naast het onder de knie krijgen van de roeitechniek wordt ook de juiste wijze van omgaan met het roeimateriaal geleerd. Onze boten zijn kwetsbaar en moeten daarom voorzichtig behandeld worden.

Wil je kennismaken met het roeien? Vraag dan de gratis proeflessen aan.
Wil je direct lid worden of meer informatie, neem dan gerust contact met ons op .

  • Mag ik roeien? Check het BRS
  • Nieuws

  • Gastentocht

  • Activiteiten voor leden