Brugbediening

brugbediening-kdrzvAangekomen bij de aanloop van de jachthaven ziet u de Engelenburgerbrug.

Kunt u hier onderdoor, vaar dan door en meldt u aan bij de havenmeester van de KDR&ZV,
telefoon havenkantoor: 06-24842819 of meer na binnenkomst af aan de meldsteiger.

Heeft u onvoldoende doorvaarthoogte voor de Engelenburgerbrug en is een brugopening gewenst, meldt u dan aan voor een brugopening via de centrale brugbediening Dordrecht. Dit kan via marifoonkanaal 74 of telefonisch 078-6144242. Er is ook een meldknop bij het remmingswerk van de brug aanwezig. Er is geen brugwachter fysiek in het brugwachtershuisje aanwezig

De Engelburgerbrug wordt niet door de havenmeester van de KDR&ZV bediend, maar geschied op afstand door de centrale brugbediening Dordrecht.

Moet u wachten voor een brugopening, meer dan uw schip bij voorkeur af aan het remmingswerk voor de Engelenburgerbrug en beperk het gebruik van de motor en boeg & hekschroef in de haveningang om zodoende geluidsoverlast voor omwonenden te beperken.  Let tijdens het afmeren op dat er een behoorlijke golfslag kan staan bij het remmingswerk afkomstig vanaf de rivier, zorg voor voldoende stevige stootwillen en (lange) rekbare landvasten!

Meldt u bij binnenkomst aan bij de havenmeester of meer af aan de meldsteiger. U krijgt dan een ligplaats toegewezen. Is deze na de Lange IJzerenbrug (Knolhaven), dan zal deze brug voor u gedraaid worden door de havenmeester van de KDR&ZV.

Bij vertrek vanuit de Knolhaven wordt u verzocht de havenmeester hiervan vooraf op de hoogte te stellen zodat hij weet dat hij voor u de Lange IJzeren brug moet bedienen.

Vertrekt u vanuit de Nieuwe Haven en heeft u een brugopening van de Engelenburgerbrug nodig, meldt u zich hiervoor aan bij de centrale brugbediening Dordrecht.”

Let op uitvarende schepen hebben voorrang. Geef hen de ruimte.
Vaar niet naar binnen zolang u geen groen licht heeft.