Haven

Haven Dordrecht kdrzv“De Nieuwe Haven” Jachthaven in historisch gebied.

De jachthaven van de “Koninklijke” ligt in het hart van de historische binnenstad van Dordrecht. De haven wordt omringd door fraaie monumentale gebouwen. De imposante Grote Kerk is o.a. het decor van dit prachtige stukje Dordt.

Te midden van deze oude panden en bruggen proeft men de sfeer van het rijke Dordrechtse verleden. Ondanks dat de jachthaven midden in de stad ligt, kenmerkt de haven zich door een grote mate van rust. Een belangrijk voordeel is overigens, dat vrijwel alle voorzieningen op loopafstand te bereiken zijn.

Kortom, een unieke plek voor een ligplaats. Niet alleen voor leden, maar ook voor u als gast.

U bent van harte welkom! Als een brugbediening gewenst is, meer uw boot bij voorkeur af aan het remmingswerk voor de Engelenburgerbrug. Beperk het gebruik van de motor en de boeg & hekschroef in de haveningang om zodoende geluidsoverlast voor omwonenden te voorkomen.  Let hierbij op dat er een behoorlijke golfslag staat bij het remmingswerk vanaf de rivier, zorg voor voldoende stevige stootwillen en (lange) rekbare landvasten!

Brugbediening geschiedt binnen de gepubliceerde tijden. Meldt u voor een brugopening via de centrale brugbediening Dordrecht op kanaal 74 of telefonisch 078-6144242.

Telefoon havenkantoor: 06-24842819
Mail: havenmeester@KDRZV.nl