Rondom Dordt

Rondom Dordt 2019

Rondom Dordt wordt in 2019 gevaren op zaterdag 22 juni.

Route
De originele tocht voert ons over de grote rivieren rond het eiland van Dordrecht: de Beneden Merwede, de Nieuwe Merwede, het Hollands Diep, de Dordtsche Kil en tot slot via de Oude Maas terug naar de vereniging. En natuurlijk gaan we voor de echte tocht: wie wil er nu niet rond het eiland van Dordrecht roeien? Maar we weten ondertussen maar al te goed dat dat niet altijd kan. Daarom zijn een tweetal alternatieven uitgewerkt. Dit zijn aantrekkelijke routes die kunnen worden ingezet als de wind te hard is of uit de verkeerde hoek waait. Daarmee zal de tocht bijna altijd door kunnen gaan, ook voor hen die voor een aantekening in het marathonklassement gaan. Bij windkracht 6 en meer geldt er een vaarverbod.
Bekijk de routes hier.

Vereisten roeiers
Rondom Dordt kan worden geroeid in wherry’s, D4x+ en zeeroeiboten. Er dient aan boord ten minste één persoon te zijn die een cursus roeien op stromend water of rivierroeien heeft gevolgd. Tevens dient de ploeg als geheel in staat te zijn om binnen anderhalf uur 12,5 kilometer te roeien. Voor Dordtenaren komt dat ongeveer neer op een rondje Moldiep in één uur en drie kwartier.

Veiligheid
De veiligheidseisen zijn:

  1. Bereikbaar per mobiele telefoon
  2. Dragen reddingsvest verplicht
  3. Boten hebben voldoende drijfvermogen. Minimaal 20 l. per opvarende
  4. Voor en achterpunt van de wherry’s of D vieren zijn overdekt met huiken of kappen.
  5. Boten hebben aan boord handpomp, hoosmateriaal, pikhaak, fluit en lange lijn.

Huur boten
Ploegen van andere verenigingen kunnen op het inschrijfformulier aangeven of ze gebruik willen maken van een huur-wherry. Daarbij geldt wel de beperking dat onze boten allereerst worden toegekend aan onze eigen leden.

Voorbehoud doorgaan
De tocht gaat alleen door als er minstens 15 boten deelnemen. Dit omdat de organisatiekosten hoog zijn doordat we op het grote water begeleiding nodig hebben van enerzijds de reddingsbrigade en anderzijds een tweetal motorboten van verenigingsleden.

Er geldt een maximum van 35 boten. Meer kunnen we niet in korte tijd van onze vlotten laten vertrekken.

Datum en kosten
Rondom Dordt vindt plaats op zaterdag 22 juni 2019.

De deelnemersbijdrage is nog niet vastgesteld. Inbegrepen in de kosten voor deelname is koffie / thee met koek bij de ontvangst en soep met een broodje kroket na afloop. Er wordt rekening gehouden met vegetariërs.

Ploegen van andere verenigingen die gebruik maken van een wherry van de KDR&ZV, betalen daar € 6,00 p.p. extra voor.

Dagprogramma
Het dagprogramma wordt later bekendgemaakt

Inschrijven
Ploegen van de KDR&ZV kunnen inschrijven van 1 mei t/m 8 juni 2019.
Ploegen van andere verenigingen kunnen inschrijven van 1 mei t/m 15 juni 2019.

Wherry’s die niet door onze eigen leden worden gebruikt, worden na 8 juni op volgorde van aanmelden toegekend aan externe ploegen die daartoe een verzoek bij de inschrijving hebben ingediend.

Zodra de inschrijving is geopend, zal hier voor ploegen van de KDR&ZV een button verschijnen voor het inschrijfformulier. Andere ploegen schrijven uitsluitend in via de KNRB-site.

NB: Alle deelnemers dienen te beschikken over een schone-sport-verklaring van de KNRB. Vraag bij je eigen vereniging na hoe je dat kunt regelen.

Contact
Voor vragen over Rondom Dordt kun je terecht bij rondomdordt@kdrzv.nl

Rondom Dordt 2018 was een groot succes!

Op 16 september werd de toer en marathontocht Rondom Dordt geroeid. Ruim 50 km over de grote rivieren rondom het Eiland van Dordt: de Beneden Merwede, de Nieuwe Merwede, het Hollands Diep, de Dordtsche Kil en tot slot via de Oude Maas terug naar de vereniging.
21 teams deden mee met gasten van roeiverenigingen uit Apeldoorn, Den Haag, Leidschendam, Rotterdam,Steenwijk en Duitsland.


De ploegen werden begeleid door motorboten van leden van de vereniging en de Reddingsbrigade Dordrecht.

Bekijk de foto’s hier