Rondom Dordt

Rondom Dordt 2019

Rondom Dordt wordt in 2019 gevaren op zaterdag 22 juni.
De deelnemerslijst is bekend, deze kunt hier inzien.

Route
De originele tocht voert ons over de grote rivieren rond het eiland van Dordrecht: de Beneden Merwede, de Nieuwe Merwede, het Hollands Diep, de Dordtsche Kil en tot slot via de Oude Maas terug naar de vereniging. En natuurlijk gaan we voor de echte tocht: wie wil er nu niet rond het eiland van Dordrecht roeien? Maar we weten ondertussen maar al te goed dat dat niet altijd kan. Daarom zijn een tweetal alternatieven uitgewerkt. Dit zijn aantrekkelijke routes die kunnen worden ingezet als de wind te hard is of uit de verkeerde hoek waait. Daarmee zal de tocht bijna altijd door kunnen gaan, ook voor hen die voor een aantekening in het marathonklassement gaan. Bij windkracht 6 en meer geldt er een vaarverbod.
Bekijk de routes hier.

Vereisten roeiers
Rondom Dordt kan worden geroeid in wherry’s, D4x+ en zeeroeiboten. Er dient aan boord ten minste één persoon te zijn die een cursus roeien op stromend water of rivierroeien heeft gevolgd. Tevens dient de ploeg als geheel in staat te zijn om binnen anderhalf uur 12,5 kilometer te roeien. Voor Dordtenaren komt dat ongeveer neer op een rondje Moldiep in één uur en drie kwartier.

Veiligheid
De veiligheidseisen zijn:

  • Bereikbaar per mobiele telefoon
  • Dragen reddingsvest verplicht
  • Boten hebben voldoende drijfvermogen. Minimaal 20 l. per opvarende
  • Voor en achterpunt van de wherry’s of D vieren zijn overdekt met huiken of kappen.
  • Boten hebben aan boord handpomp, hoosmateriaal, pikhaak, fluit en lange lijn.
  • U krijgt het telefoon nummer van de coördinator mee. In geval van nood een sms sturen met bootnummer en gevraagde hulp.

Huur boten
Ploegen van andere verenigingen kunnen op het inschrijfformulier aangeven of ze gebruik willen maken van een huur-wherry. Daarbij geldt wel de beperking dat onze boten allereerst worden toegekend aan onze eigen leden.

Kosten
De deelnemersbijdrage is € 18,00 per persoon. Inbegrepen in de kosten voor deelname is koffie / thee met koek bij de ontvangst en soep met een broodje kroket na afloop. Er wordt rekening gehouden met vegetariërs.

Ploegen van andere verenigingen die gebruik maken van een wherry van de KDR&ZV, betalen daar € 6,00 p.p. extra voor.

Bovenstaande bedragen kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL02 ABNA 0832 0341 26, t.n.v. Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereeniging o.v.v. Rondom Dordt 2019- naam ploeg – naam vereniging – ploegnummer.

Voorbehoud doorgaan
De tocht gaat alleen door als er minstens 15 boten deelnemen. Dit omdat de organisatiekosten hoog zijn doordat we op het grote water begeleiding nodig hebben van enerzijds de reddingsbrigade en anderzijds een tweetal motorboten van verenigingsleden.
Er geldt een maximum van 30 Wherry’s. Meer kunnen we niet in korte tijd van onze vlotten laten vertrekken. Deze beperking geldt niet voor D4-en en zeeboten; zij kunnen later vertrekken.

Dagprogramma

07.00 uur: De roeilocatie van de K.D.R.&Z.V. is open om u te ontvangen.
Adres:  Wantijpark 2, 3312 AV Dordrecht. Tel: 078-6148550
Boten vaarklaar maken en veiligheidscontrole

08.15 uur: Captains meeting in de commissiekamer op de 1e verdieping

08.30 uur: Vertrek van de boten. Als eerste de Wherry’s in 2 groepen, daarna de zeeboten en D4-en

ca.12.30uur: Aankomst eerste roeiers in de Zuidhaven aan de Nieuwe Merwede voor de verplichte lunchstop

13.30 uur: Vertrek laatste roeiers uit de Zuidhaven voor het tweede gedeelte van de tocht – nog 21 km.

15.30 uur: Aankomst eerste roeiers op de Roei aan het Wantij.
De soosbar is geopend.(a.u.b. geen pin of creditcard)

NB: Voor de alternatieve routes dien je rekening te houden met een latere aankomsttijd!

Inschrijven
Ploegen van de KDR&ZV kunnen zich van 1 mei t/m 8 juni 2019 hier inschrijven.
Ploegen van andere verenigingen kunnen inschrijven van 1 mei t/m 15 juni 2019, via de KNRB-site. Zij kunnen ook gebruik maken van het inschrijfformulier op deze pagina, maar dan gelden de kilometers niet voor het marathonklassement!

Wherry’s die niet door onze eigen leden worden gebruikt, worden na 8 juni op volgorde van aanmelden toegekend aan externe ploegen die daartoe een verzoek bij de inschrijving hebben ingediend.

NB: Als één roeier een aantekening voor het marathonklassement wil hebben, dan dienen alle ploegleden te beschikken over een wedstrijdcontract van de KNRB (= schone-sport-verklaring). Vraag bij je eigen vereniging hoe je dat kunt regelen.’

Deelnemers
De (voorlopige) deelnemerslijst wordt hier zo spoedig mogelijk gepubliceerd.

Parkeren
Alleen de botenwagens kunnen op het terrein geparkeerd worden. Personenauto’s – na uitladen van passagiers en bagage – kunnen op het terrein van de jachthaven, vlakbij de roeiloods worden geparkeerd.

Contact
Voor vragen over Rondom Dordt kun je terecht bij rondomdordt@kdrzv.nl

Neem een kijkje bij Rondom Dordt 2018