Studenten & Senioren zeilen

Beschikt u over een eigen zwaardboot en voldoende zeilervaring? Dan kunt u als Verenigingslid de boot op onze locatie stallen en heerlijk zeilen op het Spaarbekken. Heeft u geen eigen boot? Dan kunt u gebruik maken van één van onze “Seabird” verenigingsboten. Na beoordeling van uw zeilniveau kunt u als bemanningslid of als zelfstandige zeiler van de boten gebruik maken. Beschikt u over onvoldoende zeilervaring om zelfstandig te kunnen varen, dan bieden wij bijpassende zeilinstructie.

Als Verenigingslid krijgt u dan van ervaren instructeurs zeilles, wij bieden de speciaal voor de KDR&ZV opgezette cursus “Volwassenen zeilen I, II en III” aan. Indien u de cursus met goed gevolg afsluit, kunt u gebruik gaan maken van onze verenigingsboten. Momenteel beschikken wij over twee zeer stabiele “Seabirds”. U kunt deze 6 meter lange boten dan per dagdeel gebruiken.

De KDR&ZV biedt geen zeilles aan voor niet-leden. Mocht u alleen zeilles willen volgen dan adviseren wij één van de zeilscholen in de regio contacteren.

De volgende onderwerpen worden in deze cursussen behandeld:

Zeilen I, voor de beginnende zeiler

Deze instructie is bedoeld voor diegene die nog nooit gezeild heeft. Tijdens de instructie wordt men systematisch de beginselen van het zeilen bijgebracht. Het omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals het hijsen en strijken, het sturen, de bediening van de zeilen en het overstag gaan. Daarbij aangevuld met bijbehorende theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Dit alles onder gunstige omstandigheden; een rustig vaarwater en een matige wind tot 3 Beaufort.

Zeilen II, een prima vervolg

Leden die deze instructie willen volgen, worden verondersteld de beginselen van het zeilen, zoals behandeld in Zeilen I, te beheersen. Het omvat naast de eerder genoemde basisvaardigheden ook manoeuvres zoals opkruisen, aankomen aan hoger wal en man over boord, aangevuld met bijbehorende theorie. Alles onder redelijke omstandigheden, niet te druk vaarwater, tot windkracht 4 Beaufort.

Zeilen III, voor de gevorderde zeiler

Het zelfstandig kunnen varen van een dagtocht is één van de einddoelen van deze opleiding. Het omvat zowel de basis- als de gevorderdenmanoeuvres zoals aankomen aan hoger wal én lager wal, ankeren, loskomen van de grond. Ook de theorie sluit bij het gevorderdenniveau aan. Dit alles onder redelijke omstandigheden en tot en met windkracht 5 Beaufort.

De theorie- en praktijklessen worden in overleg met de instructeur bepaald.

Lid worden of meer Informatie nodig? Neem gerust contact met ons op!