8-13 jaar Optimisten zeilles

De KDR&ZV biedt op een unieke wijze zeillessen aan. Bij ons leer je niet zeilen in een week of een paar weekenden. Nee, bij ons zeil je een heel seizoen, van mei tot oktober.

Als Opti cursist kom je in een groep van maximaal 10 kinderen. Je krijgt minimaal 14 lessen van 2 uur, op een doordeweekse avond (of woensdagmiddag) onder leiding van ervaren instructeurs. Voor de nieuwe cursisten starten we het jaar met een omslaanles in het zwembad. Zo raak je bekend met balans, nat worden en natuurlijk omslaan met een bootje onder zeil. Altijd dikke pret!

In mei, wanneer het buitenwater aangenaam van temperatuur is, beginnen de lessen. Met een onderbreking van de zomervakantie varen we door tot oktober. Het zeilseizoen beëindigen we met de afsluitdag. We doen dan wedstrijdjes, spelletjes, pannenkoeken eten en daarna schoonmaken en opruimen van de boten.

CWO
Onze zeillessen zijn gebaseerd op de richtlijnen en eisen van de “Commissie Watersport Opleidingen”, afgekort CWO. Gedurende het lesseizoen worden je vorderingen aan de hand van het CWO systeem bijgehouden. Als je alle onderdelen met goed gevolg afgerond hebt, behaal je aan het einde van het seizoen het bijbehorende CWO diploma. Het maximale niveau bij ons is CWO 3. Door heel Nederland wordt het CWO systeem toegepast. Het voordeel hiervan is dat de opleidingseisen overal het zelfde zijn. Of je nu op zeilkamp in Friesland gaat of dat je in Dordrecht traint. Het grote voordeel van de wekelijkse zeillessen is dat je veel meer ervaring krijgt met verschillende weertypen.

Een overzicht van de mogelijkheden:
CWO1 – 1 : Jeugdzeilen eenmans voor de beginnende zeiler
CWO1 – 2 : Jeugdzeilen eenmans II een prima vervolg
CWO1 – 3 : Jeugdzeilen eenmans III voor de gevorderde zeiler Om bij ons te kunnen zeilen,

Voldoe je aan de volgende voorwaarden:
1) Je bent minimaal 8 jaar oud
2) Je hebt zwemdiploma A en B
3) De juiste zeilkleding, zoals zwemvest, zeil/surfschoenen, wetsuit en/of zeilpak

dan kun je lid worden! Meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op!