Gasten

Welkom in de jachthaven van de “Koninklijke” in Dordrecht.

De Nieuwe Haven is een getijhaven gelegen aan de drukst bevaren rivier van Europa, namelijk de Oude Maas. Toch is de Nieuwe Haven ook voor kleinere schepen op een veilige manier te bereiken. Voor uw eigen veiligheid is het verstandig u op de hoogte te stellen van de gedrags- en verkeersregels als omschreven in het Binnenvaart Politie Reglement (BPR). De doorgang tot de haven wordt versperd door een brug. Voor de brug bevind zich een remmingwerk waar u kunt wachten tot de brug wordt bediend.kdrzv panoramafoto
Zodra u door de brug komt ziet u voor het havenkantoor, aan stuurboord zijde, de meldsteiger. Op de meldsteiger wordt u ontvangen door onze havenmeester die u een plaats in de haven zal toewijzen. Voor een aangenaam verblijf in onze haven is het belangrijk dat u de volgende informatie aandachtig doorleest.

  • Op de begane grond aan de zijkant van het havenkantoor treft u een plattegrond aan van de gemeente Dordrecht met daarop enkele belangrijke locaties en telefoonnummers van o.a. ziekenhuis, huisarts, supermarkt, restaurants e.d. De belangrijkste telefoonnummers zijn ook vermeld op de bon die u bij de havenmeester, tijdens het afrekenen, heeft gekregen.
  • De havenmeester heeft u een ligplaats toegewezen, wij verzoeken u vriendelijk zijn aanwijzingen op te volgen.
  • Heeft u een ligplaats gekregen in een box dan is het beslist noodzakelijk dat u uw schip vastmaakt aan de ringen van de glijstangen (getijdenwater).
  • Op de steigers is elektriciteit (16 Amp.) beschikbaar op de blauwe palen. De kosten van de elektriciteit zijn verrekend in het liggeld.
  • Chemische toiletten kunnen buiten op de begane grond aan de zijkant van het havenkantoor worden geleegd.
  • Afval kunt u kwijt in de containers bij het havenkantoor. Huishoudelijk afval, papier en glas worden gescheiden ingezameld. Het is niet toegestaan om bij de ondergrondse containers op de Nieuwe Haven afval te plaatsen. Deze containers zijn afgesloten en alleen toegankelijk voor de bewoners van de Nieuwe Haven.
  • Het is niet toegestaan in de haven te tanken, afgewerkte olie, accu’s en chemisch afval achter te laten.
  • De boot met leidingwater wassen is voor gasten niet toegestaan.
  • Wij verzoeken u vriendelijk om op de dag van vertrek de ligplaats uiterlijk om 12:00 uur te verlaten. Zo niet dan bent u opnieuw havengeld verschuldigd. Besluit u een dag langer te blijven, wilt u dit dan ruim voor 12:00 uur melden bij de havenmeester. Dit in verband met terugkerende havenleden, reserveringen en nieuwe gasten.

Voor stremmingen in de scheepvaart, getij rond Dordrecht e.d. zie links op deze website.
Voor de tarieven in onze haven klik hier

Wij wensen u een prettig verblijf in onze haven.