Vaarplezier & Gezelligheid!

We kijken terug op een uiterst geslaagde haven voorjaarstocht in het Paasweekend naar de jachthaven van Watersport Vereniging de Put aan het Haringvliet.

De tocht startte al op 31 maart met het voorpalaver, een kennismaking tussen de deelnemers en een toelichting op de vaarwijzer.

Zaterdag 8 april was de echte start van de tocht. Eerst palaver in de soos met een toelichting door de havencommissaris over de wijze van de haven verlaten (9 boten door 2 bruggen). De Paaslunchpakketten werden uitgedeeld in speciale KDR&ZV rugzakjes. De stemming zat er al goed in, mede omdat we op het moment van het palaver de bestelde zon zagen.

Om 14 uur draaiden de bruggen en zijn we via de Oude Maas en het Spui naar de jachthaven van WSV de Put gevaren. Bij aankomst werd er een borrel gedronken en erwtensoep genuttigd.

Op zondag, nadat alle honden uitgelaten waren, liepen we via natuurgebied Tiendgorzen naar de pont van het eiland Tiengemeten. Op Tiengemeten ging de club uiteen in kleinere clubjes: naar het museum, wandelen over het eiland, of gewoon lekker wat drinken op een terras in de zon. Maar niet eerder dan dat we eerst met elkaar koffie hadden gedronken bij Gasterij de 3 Gezusters. Rond 17 uur was iedereen weer op de boot en begon het kokerellen voor ons gezamenlijk buffet.

Na het heerlijke afsluitende Tiramisu toetje werd de avond vervolgd met een oud Hollandse sjoel competitie en een nachtelijk beversafari in de haven.

Op 2e Paasdag, na de koffie met koek, vertrok de vloot rond 11.30 uur via het Haringvliet, het Hollands Diep en de Dordtse Kil weer naar onze thuishaven, waar we deze super geslaagde tocht met een toost afsloten.

Er hadden zich 11 boten/22 deelnemers ingeschreven. Een boot (2 personen) trok zich de week voor vertrek terug omdat de boot nog niet vaarklaar was. Helaas moest medeorganisator Els (en Tim) per boot verstek laten gaan omdat de kachel dienst weigerde, maar zij waren gelukkig toch aanwezig.

Foto van de groep (let op de clubkleding gedragen door de ‘reclamelopers’!).

Organisatie Els Kilian en Giena Bartelts

  • Nieuws