Zeilen

Welkom bij de zeilafdeling van de KDR&ZV!

Kom zeilen op het spaarbekken “de Grote Rug” in Dordrecht. Dat is een ruime en afgesloten plas, dicht bij de Stadspolders. Een unieke locatie waar jong en oud veilig kan varen. Samen met surfvereniging Windkracht zijn wij actief op het spaarbekken.

KDRZV Zeilen
Activiteiten

Onze zeilclub is voor leden van 8 tot 80 jaar. Heb je een eigen boot dan krijg je als zeillid een walligplaats toegewezen. Bij aanwezigheid van een “walschipper” kan doordeweeks en in het weekend gezeild worden. Naast recreatief varen met eigen boten kan je bij ons zeillessen volgen en meedoen aan wedstrijden.

Alleen voor zwaardboten

Het varen op het spaarbekken brengt een aantal richtlijnen met zich mee. Zo kunnen de boten alleen op de wal gestald worden. Daarom kunnen wij alleen open zeilboten toelaten met een lengte tot 5 meter.

Verenigingsmateriaal

We hebben als vereniging een aantal lesboten welke bedoeld zijn om kennis te maken met het zeilen. We stimuleren ouders om voor hun kinderen een eigen boot aan te schaffen als ze eenmaal de smaak van het zeilen te pakken hebben.

Wanneer varen wij

Het spaarbekken is toegankelijk van 1 april tot 31 oktober. Als waterwin- en natuurgebied is het ’s winters een rust- en foeragegebied voor vogels en daarom gesloten voor zeilers en surfers.

Lidmaatschap

Wil je ook zeilen bij  de Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereeniging.
Vul dan het Aanmeldingsformulier in en mail deze naar secretariaat@kdrzv.nl.

Of wil je liever eerst meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

  • Corona informatie voor leden

    Klik hier om verder te lezen

  • Zeilen nieuws

  • Nieuws