Kom zeilen in Dordrecht!

De KDR&ZV biedt op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om kennis te maken met de zeilsport. Een eigen boot is echt niet nodig! Op het spaarbekken “Grote Rug” zijn verschillende typen boten beschikbaar voor jong en oud. Dit water wordt alleen gebruikt om te surfen en te zeilen, dus ook tijdens drukke weekenden of zomerse dagen blijft het vrij rustig maar is het toch gezellig!

Er zijn ook enkele ligplaatsen beschikbaar voor eigen open zeilboten.

Zeillessen
In de periode mei tot eind oktober wordt wekelijks zeilles gegeven door gediplomeerde instructeurs. Deelnemers aan de zeillessen kunnen dus de bekende CWO diploma’s behalen.

Jeugdzeilles
Kinderen van 8 tot 13 jaar leren zeilen in stabiele Optimisten. Voor de jeugd van 14 tot en met 18 liggen de spectaculaire tweemans RS Feva boten klaar. Voor de wedstrijdzeilers worden speciale wedstrijdtrainingen aangeboden.

Zeilles voor volwassenen
Heb je er altijd van gedroomd om te kunnen zeilen? Of wil je lekker je hoofd lekker leeg maken in de wind en op het water? In een open zwaardboot is het vaak ook mogelijk om met 2 of 3 personen samen te zeilen op 1,5 m afstand (i.v.m. coronamaatregelen).

Ook voor studenten zijn er speciale mogelijkheden om te leren zeilen.

Zelfstandig zeilen
Ben je eigenaar van een open zeilboot en/of heb je je CWO diploma? Dan kan je zelfstandig vrij zeilen. Ook verenigingsboten zijn hiervoor beschikbaar.