Wedstrijdzeilen

Combi-Rotterdam wedstrijden

Een vast onderdeel van het CWO-3 diploma is het deelnemen aan minimaal 4 wedstrijddagen in het Combi Rotterdam wedstrijdcircuit. De Combi Rotterdam is een serie van 8 wedstrijddagen. De organisatie is opgedragen aan 8 verenigingen in en rondom Rotterdam. Elk van de deelnemende watersportverenigingen organiseert 1 wedstrijddag.
Er zijn 3 klassen voor de Optimist. De deelnemers worden verdeeld over de C-klasse voor beginners, een B-klasse voor zeilers met enige wedstrijdervaring en een A-klasse voor de gevorderde zeilers. Als CWO-3 cursist vaar je in de C-klasse. Als je vorig jaar al in de Combi C-klasse hebt gevaren en je bent bij de beste 30 in de serie geëindigd, dan moet je dit jaar deelnemen in de B-klasse.

Voor diegene die geen eigen Optimist heeft, kan dit jaar nog in een verenigingsoptimist varen. Echter, wie in de B-klasse start, zal over een eigen “gemeten” Optimist moeten beschikken.
We gaan gezamenlijk naar de wedstrijden toe en we beschikken over een verenigingstrailer waar maximaal 8 Optimisten op vervoerd kunnen worden. Per toerbeurt rijden de ouders deze naar de wedstrijden. De wedstrijdcoördinator zal zoveel mogelijk bij de wedstrijden en op het water aanwezig zijn.

Naast de Optimist en Splash klasse kan je ook meevaren in de SW klasse (als je bent geboren na 31 december 1992). De SW klasse bestaat o.a. uit de volgende boten: RS Feva, Laser standaard/radiaal/4.7, Europe en andere jeugdboten.

Lid worden of meer Informatie nodig? Neem gerust contact met ons op!

Ga naar www.combirotterdam.nl voor meer informatie over de Combi-wedstrijden

  • Corona informatie voor leden

    Klik hier om verder te lezen

  • Zeilen nieuws

  • Nieuws