Grootse ontvangst KiKaRoW

Op zondag 14 april legde de KiKaRow-karavaan aan bij de Dordtsche. Zij ontvingen namens de leden van de KDR&ZV en SGD&O een cheque van liefst 6.170,37 euro. Verder lezen …

Foto Dordt Centraal

Zondag 14 april werd de KiKaRoW-karavaan feestelijk onthaald in Dordrecht. Een vloot van drie zeeroeiboten en een sloep van de mariniers voer onder begeleiding van museumreddingboot Tjerck Hiddes, de Geertje 2 en het schip van onze havencommissaris, door onze Nieuwe Haven en daarna door naar de roeilocatie. De ontvangst was allerhartelijkst. De scheeptoeters in de Nieuwe Haven ontroerden onze oud-schipper Arend van der Waal die een zeeroeiboot door de haven stuurde. Bij de roei werden de boten met de scheepsbel binnengeluid en met luid gejuich binnengehaald. Een oorlam of een glaasje water was er voor de roeiers aan het vlot.

Dit was de afsluiting van het eerste weekend van de tocht die langs 60 roeiverenigingen in Nederland gaat. Het doel is inzamelen van geld voor het kinderoncologisch centrum Prinses Máxima en dan speciaal voor het onderzoek naar de latere effecten van de behandeling van kinderkanker.

Onze leden hebben geld binnen gebracht via ludieke acties, als het laten sponsoren van kilometers op de ergometer daartoe aangespoord door de Vrienden van de K.D.R.&Z.V. die met een flink bedrag de laatste kilometers voor het einddoel sponsorden. Er was een bijdrage van de stichting Aangepast roeien de S.G. D.&O. Ook een openingstocht en donaties in de bus op de bar droegen bij aan een geweldige opbrengst van ruim 6.000 euro. Onze havenmeester Erik van Wel had een fantastisch mooie cheque gemaakt die onze roeicommissaris op een vol botenplein mocht uitreiken aan de voorzitter van de stichting KiKaRoW. Ook RTV Dordt en Dordt Centraal was aanwezig. Onze secretaris Charlotte Moerman kon terugkijken op een door haar goed georganiseerde publiciteits- en sponsoractie.

Hulde voor onze roeiers Arend, Ellen, Karin, Marius en Yvonne die heel vroeg opstonden en die in een ter beschikking gestelde Liteboat het hele traject van Den Haag via Rotterdam naar Dordrecht roeiden. De KiKaRoW-boot The Vin werd afwisselend bemand door de verenigingen De Laak, DDS, Proteus Eretes en Michiel de Ruyter. In Rotterdam spoot een boot van de Havendienst een grote nevel als welkomstgroet. Een statig gezicht was het meeroeien van de eresloep van vereniging de Maas met 12 roeiers die een groet uitbrachten met de riemen omhoog (af en toe werd even de motor bijgezet om de vloot bij te kunnenhouden). Onze Cherbourg d’Or met Kees, Louis, Matthijs, Martin en Ton, en Martin van Dijk met de Zefir voeren van Ridderkerk naar Dordrecht mee met de KiKaRoW-karavaan. Foto’s en een filmpje van het evenement via deze link.

Voor leden die nog een bedrag willen schenken aan KiKaRoW. Zij kunnen een gift overmaken via de rekening van onze vereniging onder vermelding van KiKaRoW op rekening NL02ABNA 0832 034 126, de website is www.kikarow.nl.

  • Corona informatie voor leden

    Klik hier om verder te lezen

  • Mag ik roeien? Check het BRS
  • Nieuws

  • Gastentocht

  • Activiteiten voor leden