Rondom Dordt 16 september 2018

rondje dordt roeien sluis kdrzv

Na een jaar afwezigheid zijn we weer terug. Op zondag 16 september 2018 staat een nieuwe editie van Rondom Dordt gepland.

Natuurlijk gaan we voor de echte tocht: rond het eiland van Dordrecht roeien. Maar we weten ondertussen maar al te goed dat dat niet altijd kan. In de afgelopen maanden is gewerkt aan alternatieven voor het geval de wind niet meewerkt. We hebben nu naast het echte rondje twee aantrekkelijke alternatieve routes uitgewerkt die kunnen worden ingezet als de wind te hard is of uit de verkeerde hoek waait. Daarmee zal de tocht bijna altijd door kunnen gaan, ook voor hen die voor een aantekening in het marathonklassement gaan. Alleen bij windkracht 6 en meer geldt er een vaarverbod.

Er is een nieuwe groep aan de slag om deze mooie tocht te organiseren. Het kost dus nog even tijd tot we alle informatie kunnen geven. De verwachting is dat begin mei meer duidelijk is. Dat wordt dan op deze site gepubliceerd. Op dat moment wordt ook bekend in welke periode je je kan inschrijven voor de tocht.

Zodra er kan worden ingeschreven voor de tocht, kunnen ploegen van andere verenigingen ook aangeven of ze gebruik willen maken van een huur-wherrie. Daarbij geldt wel de beperking dat onze eigen boten allereerst worden toegekend aan onze eigen leden. De praktijk is dat er ook altijd nog wherries beschikbaar zijn voor andere ploegen, maar dat weten we dus pas zeker na de inschrijfperiode.

Rondom Dordt kan worden geroeid in wherries en zeeroeiboten.

Voor vragen over Rondom Dordt kun je terecht bij rondomdordt@kdrzv.nl