Rondom Dordt

De KDR&ZV organiseert al jaren één van de oudste lange-afstands-roeitochten. Deze tocht is geschikt voor toerroeiers die ervaring hebben met het roeien op grote rivieren. Voor marathonroeiers telt deze tocht mee in het marathonklassement.

Route

De originele tocht voert ons over de grote rivieren rond het eiland van Dordrecht: de Beneden Merwede, de Nieuwe Merwede, het Hollands Diep, de Dordtsche Kil en tot slot via de Oude Maas terug naar de vereniging. En natuurlijk gaan we voor de echte tocht: wie wil er nu niet rond het eiland van Dordrecht roeien? Maar we weten ondertussen maar al te goed dat dat niet altijd kan. Daarom zijn een tweetal alternatieven uitgewerkt. Dit zijn aantrekkelijke routes die kunnen worden ingezet als de wind te hard is of uit de verkeerde hoek waait. Daarmee zal de tocht bijna altijd door kunnen gaan, ook voor hen die voor een aantekening in het marathonklassement gaan. Bij windkracht 6 en meer geldt er een vaarverbod. Bekijk de routes hier.

Vereisten roeiers

Rondom Dordt kan worden geroeid in wherries, D4x+ en zeeroeiboten. Er dient aan boord ten minste één persoon te zijn die een cursus roeien op stromend water of rivierroeien heeft gevolgd. Tevens dient de ploeg als geheel in staat te zijn om binnen anderhalf uur 12,5 kilometer te roeien. Voor Dordtenaren komt dat ongeveer neer op een rondje Moldiep in één uur en drie kwartier.

Veiligheid

De veiligheidseisen zijn:

  1. Bereikbaar per mobiele telefoon
  2. Dragen reddingsvest verplicht
  3. Boten voldoen aan de volgende veiligheideisen:

    De boten

  1. hebben voldoende drijfvermogen. Minimaal 20 l. per opvarende.
  2. voor en achterpunt van de wherry’s of D vieren zijn overdekt met huiken of kappen. Materiaal is op de KDRZV aanwezig.
  3. hebben aan boord handpomp, hoosmateriaal, pikhaak, fluit en lange lijn.

Huur boten

Ploegen van andere verenigingen kunnen op het inschrijfformulier aangeven of ze gebruik willen maken van een huur-wherrie. Daarbij geldt wel de beperking dat onze boten allereerst worden toegekend aan onze eigen leden. De praktijk is dat er ook daarna nog wherries beschikbaar zijn voor andere ploegen, maar dat weten we dus pas zeker na de inschrijfperiode.

Voorbehoud doorgaan

De tocht gaat alleen door als er minstens 15 boten deelnemen. Dit omdat de organisatiekosten hoog zijn doordat we op het grote water begeleiding nodig hebben van enerzijds de reddingsbrigade en anderzijds een tweetal motorboten van verenigingsleden.

Er geldt een maximum van 35 boten. Meer kunnen we niet in korte tijd van onze vlotten laten vertrekken.

Datum en kosten

Rondom Dordt vindt plaats op zondag 16 september 2018.

De kosten bedragen € 17,50 per persoon. Dit is inclusief koffie / thee met koek bij de ontvangst en soep met een broodje kroket na afloop. Er wordt rekening gehouden met vegetariërs.

Ploegen van andere verenigingen die gebruik maken van een wherrie van de KDR&ZV, betalen daar € 6,00 p.p. extra voor.

Dagprogramma

Het dagprogramma wordt later bekend gemaakt.

Inschrijven

Ploegen van de KDR&ZV kunnen inschrijven van 1 juni t/m 2 september 2018.
Ploegen van andere verenigingen kunnen inschrijven van 1 juni t/m 9 september 2018.

Wherries die niet door onze eigen leden worden gebruikt, worden na 2 september op volgorde van aanmelden toegekend aan externe ploegen die daartoe een verzoek op het inschrijfformulier hebben ingediend.

Klik op de button hieronder om je in te schrijven.

Inschrijfformulier

Contact

Voor vragen over Rondom Dordt kun je terecht bij rondomdordt@kdrzv.nl